Лидерът на Български възход“ Стефан Янев е  оптимист за съставянето

...
Лидерът на Български възход“ Стефан Янев е  оптимист за съставянето
Коментари Харесай

Фурнаджийската лопата Стефан Янев: Готов съм да съм на власт и с Бойко, и с Киро

Лидерът на „ Български напредък “ Стефан Янев е  оптимист за съставянето на кабинет и ръководената от него политическа мощ може да поддържа държавно управление както на ГЕРБ, по този начин и на „ Продължаваме промяната “. Това зяви Янев пред БНР.

Според него задачата е да се работи в полза на българските жители. Той разяснява и предлагането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера той съобщи, че партиите могат да не се оцапат от обединения, които не желаят, като подпишат документ с съответни политики, които да се свършат в идващите 6 месеца или най-късно до локалните избори следващата година. Днес съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков отхвърли предлагането на Борисов.

„ Колкото да наподобява, че разговор сред партиите няма, аз мисля, че има. В момента на масата няма поставено нищо съответно. В медиите се подмятат хрумвания. Трябва да ги забележим систематизирани на едно място. Когато такова евентуално съдружно съглашение е добило компактност и уточненост, тогава можем да кажем дали го поддържаме. Говорене през медиите дава тип, че не е съществено всичко това “, сподели Янев.

Той добави, че измененията в Изборния кодекс, с които се планува връщането на хартиената бюлетина, не са толкоз основен въпрос, по който партията му може да сложи алена линия пред някоя друга политическа мощ. Лидерът на „ Български напредък “ посочи, че партията е за напълно машинно гласоподаване, само че няма да види нищо трагично, в случай че това не се резервира.

Утре в президентството Румен Радев ще посрещне Стефан Янев за последната си консултация с парламентарно показаните партии. След това той би трябвало да връчи първия мандат за сформиране на кабинет на ГЕРБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР